Летен Кампус

Summer Campus 2017 Closing CeremonyNë një ceremoni solemne shënohet përfundimi i "Kampit Veror 2017"Со свеченост одбележано завршувањето на „Летниот кампус 2017“

Со свеченост одбележано завршувањето на „Летниот кампус 2017“

Со свечена церемонија во центарот за обука „Пепелиште“, денеска беше затворен осмиот меѓународен високо-образовен обранбено безбедносен проект „Летен кампус 2017“. На затворањето, заменик-министерот за одбрана, Беким Максути, посочи дека Летниот кампус претставува пример за презентација на меѓународната соработка и партнерството на земјите од регионот и пошироко во областа на военото образование и одбраната. „Сите земји […]

Shekerinska: The Summer Campus is an example of the cooperation and partnership in dealing with the modern security challengesShekerinska: Kampusi Veror është një shembull i bashkëpunimit dhe partneritetit në ballafaqimin me sfidat bashkëkohore të sigurisëШекеринска: Летниот кампус е пример за соработката и партнерствата во справувањето со современите безбедносни предизвици

Шекеринска: Летниот кампус е пример за соработката и партнерствата во справувањето со современите безбедносни предизвици

„Летниот кампус 2017’ е пример за заедничката регионална и мултилатерална соработка и за партнерствата кои ја дефинираат нашата заедничка безбедност и иднина. Споделените вредности помеѓу нашите држави мораме постојано да ги унапредуваме и негуваме бидејќи само така ќе ги оствариме нашите заеднички цели и успешно ќе се справиме со современите безбедносни предизвици“, истакна во своето […]

Summer Campus 2016Kampusit Veror 2016ЛЕТЕН КАМПУС 2016

ЛЕТЕН КАМПУС 2016

Complex exercise for the future officers of Macedonia and partner countries: DV Day for Summer Campus 2015Stërvitje komplekse për oficerët e ardhshëm në Maqedoni dhe vendet partnere: Dita për Mysafirë të Shquar „Kampusi Veror 2015“Комплексна вежба за идните офицери во Македонија и земјите-партнери: Ден за високи гости на „Летниот кампус 2015“

Комплексна вежба за идните офицери во Македонија и земјите-партнери: Ден за високи гости на „Летниот кампус 2015“

На завршниот ден од овогодинешниот Летен кампус, 9 јули, на армискиот полигон „Криволак“ кулминираше интероператибилноста помеѓу питомците од Република Бугарија, Босна и Херцеговина, Република Хрватска, Република Косово, Црна Гора, Република Полска, Република Турција, Обединетото Кралство и Соединетите Американски Држави како и студентите од Факултетот за безбедност, Европскиот универзитет и УКИМ. На денот за високи гости […]

Зголемување на интероперабилноста помеѓу идните лидери на партнерските земји – продолжуваат активностите на Летниот кампус 2015

Зголемување на интероперабилноста помеѓу идните лидери на партнерските земји – продолжуваат активностите на Летниот кампус 2015

Тактичко- борбениот тренинг со Оклопни транспортери, медицински тренинг, урбани операции, тренинг со импровизирани експлозивни направи, медијација и преговарање, како и медиа тренинг се дел од активностите кои во моментов се реализираат на Летен Кампус кој се одржува од 29 јуни до 09 јули во армискиот полигон „Криволак“ и тренинг центарот „Пепелиште“. Кадетите и студентите од […]

Започна мултинационалниот „Летен Кампус 2015“

Започна мултинационалниот „Летен Кампус 2015“

Со свечена церемонија на 30 јуни во центарот за обука „Пепелиште” официјално беше отворен шестиот по ред „Летен кампус 2015“ на кој голем број питомци и студенти од 10 различни земји ќе имаат можност да се обучат и научат како да соработуваат во мултинационална средина и да го покажат и докажат своето искуство стекнато на […]

Соработката е придобивка за сите – заклучок од меѓународниот „Летен кампус 2014“

Соработката е придобивка за сите – заклучок од меѓународниот „Летен кампус 2014“

Армискиот полигон „Криволак“ денес беше местото на кое 170 кадети од 8 земји од регионот и пошироко, имаа можност да ги покажат своите вештини и знаења кои ги стекнуваа и надградуваа за време на меѓународниот проект „Летен кампус 2014“ кој се одржуваше изминатите две недели на полигонот „Криволак“ и во центарот за обука „Пепелиште“. За […]

Хуманитарна акција на питомците – учесници на „Летниот кампус 2014“

Питомците од „Летниот кампус 2014“ во координација со Црвениот крст на Република Македонија и локалната самоуправа на општина Неготино, денес, на Центарот за луѓе со пречки во развојот „Порака” – Неготино му донираа еднодневна ужина и други подароци од сите припадници на овој меѓународен проект. Оваа активност која е дел од цивилно-воената соработка, применувајќи го […]

Продолжуваат активностите на летниот кампус 2014

Запознавање со културно-историското богатство на Македонија – дел од „Летниот кампус 2014“

Во рамките на четвртата фаза, учесниците на овогодинешниот „Летен кампус 2014“, имаа можност да се запознаат со културното и историско богатство на Република Македонија, а воедно и подобро да се запознаат меѓу себе и да стекнат нови пријателства. Имено, како дел од организирана тура, учесниците ја посетија Битола, каде имаа можност да се запознаат со […]